MUĞLA / ULA - Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu

Ara

Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan “Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılması’na İlişkin” protokol kapsamında ilk eğitim Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

22-23 Kasım 2023 tarihlerinde Ula’da Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu 5.Sınıf öğrencileri ile sulak alan ekosistemi hakkında iki günlük eğitim ve saha gezisi gerçekleşti. Eğitim Akdeniz Koruma Derneği Eğitim Koordinatörü Funda Bayraktar tarafından düzenlendi.

Öğrenciler, eğitimin birinci günü sulak alanların önemini, diğer ekosistemlerden farklarını, hangi canlı türlerine ev sahipliği yaptığını araştırdılar ve eğitimin ikinci günü bu araştırdıklarını Gökçe Sulak Alanında gözlemlediler.

Sulak alanları tehdit eden insan etkilerini gözlemlediler ve bilimsel gözlem formlarına yazdılar. Olumsuz etkenlerin yanında Ege Üniversitesinden ornitolog Akın İzgin eşliğinde kızılgerdan ve akbalıkçıl kuşlarını teleskopla gözlemlediler. Bu sefer sabırla ve sessizce hareket ettikleri doğada yusufçuktan börülcelere, kurbağadan alglere ekosistemin bütününü izlediler. Artık algleri gördüklerinde gözlerinin içi farklı parlıyor.

Eğitimin son oturumunda sulak alan eko sisteminin korunması mesajını vermek üzere görsel materyaller hazırladılar.

Kas

Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında Rüzgar YURTSEVER,Gizem OKYAY, Şeref HAS,Hasan DEMİREL ,Yağmur ARSLAN,Toprak ÇAKMAK,ipek GÜMÜŞ öğrencilerimizle İsraf Avcıları grubumuzu oluşturduk.

Kas

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2014 yılında başlattığı  "Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında İlimizde yürütülen hayalet ağ temizlik çalışmaları sırasında gerek denizin gerek sahillerin hızlı bir kirlenmeye maruz kaldığı gözlendiğinden 2023 yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen " Daha Temiz Deniz Daha Temiz Türkiye" başlıklı deniz dibi ve sahil temizlik çalışmasına Ula/Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Akyaka Halk Plajı'nda sahil temizliği yaparak katıldı.

Ekm

ANASINIFI ÖĞRENCİMİZ ALP AKDENİZ'İ TRAFİK KAZASINDA KAYBETMENİNİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ.ALLAHTAN RAHMET AİLESİNE VE OKULUMUZA  BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUZ

Ekm

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası olan, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı, okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ekm

Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan DOĞAN, değerli protokol üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan GÖKKAYA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış KILIÇ, ilçemiz ilköğretim okulu müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler İlköğretim Haftası kutlama programımıza katıldı.

Eğitim Liderleri Tecrübe Paylaşımı Projesi Okulumuzda gerçekleşti.