MUĞLA / ULA - Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu

Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Ortaokulu

Cumhuriyet Mahallesi No2 Akyaka ULA/MUĞLA
Vizyon
Teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma becerisi edinmiş; sorgulayan, araştıran , düşünen, tartışan, geleceğe en iyi şekilde hazırlayan; çevresinde de örnek alınan, ülkemiz geleceğini yönlendirecek mutlu çocuklardan oluşan başarılı örnek gösterilen bir okul olmak.
Misyon
Biz Türk Milli eğitiminin temel amaçları ve ilekleri doğrultusunda çalışan, araştırmacı, sorgulayıcı, müteşebbis, sosyal yönü gelişmiş, geçmişi ve geleceği ile bağlantı kurabilen , yönünü ileriye çevirmiş, yarınlara değişime ve yeniliğe açık, bilgi üreten ve bilgiyi milletin kalkınmasında kullanabilen, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, kararlı, ve yarınlara ümitle bakan öğrencilerin yetişmesini sağlamak için varız.
Başarılar
2010-2011 eğitim-öğretim yılı futbol ilçe ikinciliği 2009-2010 küçük erkekler futbol il üçüncülüğü-İlçe birinciliği-yıldız erkekler ilçe ikinciliği 2010-2011 Yılıdız kızlar futbol il üçüncülüğü, ilçe birinciliği ve basketbol ilçe birinciliği 2010 yılı Eğitim Bölgesi Eğitim Alanı en başarılı kurum seçilmiş, Sayın Valimiz Fatih ŞAHİN, Başarı Belgesi ile ödüllendirmiştir. 2012 yılı Eğitim Bölgesi Eğitim Alanı en başarılı kurum seçilmiş, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya ÇINAR, Başarı Belgesi ile ödüllendirmiştir. 2012 Yılı İl genelinde düzenlenen Matematik Olimpiyatları yarışmasında Okulumuz Öğrencisi Batuhan ÇELEN İl ikincisi olarak Gümüş Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Öğretim Şekli :Tek müdürlük İlkokul-Ortaokul ayrı katlarda normal eğitim.
08.50 Derse başlama. 15.45 Ders bitişi.
Fuel-Oil yakıtlı kalorifer.
Ulaşım
Muğla Merkez ile beldemiz arasında her yarım saatte bir kooperatif ve Belediye araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Muğla İli Ula İlçesi´ne bağlı belde. Akyaka belde nüfusu: 2539 Kira bedelleri 1000-7000 TL.
İl Merkezine Uzaklık : 27 KM. İlçe Merkezine Uzaklık : 17 KM.